We gebruiken cookies op onze website.

Tools voor bewustwording

Training voor toeleiders en begeleiders

Jonge mensen (studenten) met geldzorgen zijn niet de beste versie van zichzelf. Dat heeft effect op schoolprestaties en op hun toekomst. De toeleider en begeleider kunnen een belangrijke rol spelen in het verminderen of zelf voorkomen van geldzorgen door deze te signaleren, bespreekbaar te maken en goed door te verwijzen naar hulp. Dat vraagt om het ontwikkelen van bewustzijn, vertrouwen en vaardigheden. Wil je jouw studenten hiermee helpen?

Eén op de vijftien jongvolwassenen tussen de 18 en 21 jaar leeft in armoede.
400.000 jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar kampen met betalingsproblemen.
Eén op de 13 minderjarigen en leeft in armoede.
55% van de scholieren komt soms of regelmatig geld tekort.

Training draagt bij aan:

Inzicht, Vertrouwen, Ondersteuning, Bewustwording en uiteindelijk tot meer economische zelfstandigheid van de jonge mensen zelf

Hoe

De training vindt off-line plaats en bestaat uit 1 dag deel (2,5 uur). De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De training is interactief met veel oefeningen. 

Waarom

steeds meer jonge mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt,  met geldzorgen vinden eerder hulp zodat geldzorgen geen of minder vaak een belemmering vormen in het toetreden op de arbeidsmarkt of behouden van werk, en schulden niet onnodig oplopen.

Wat

Met deze training worden toeleiders en begeleiders zich bewust van de impact van financiële stress op jonge mensen en op de schoolprestaties. Zij leren beter de signalen van geldzorgen te herkennen, het gesprek aan te gaan en effectief door te verwijzen. Zo kunnen zij helpen om geldzorgen bij jonge mensen te verminderen en te voorkomen.

'Met de training gaan we samen het dialoog aan over o.a. uit hoe we geldzorgen bij jonge mensen kunnen signaleren, dit bespreekbaar kunnen maken en hoe we effectief doorverwijzen naar de juiste hulp'.

Desiree Kuipers
Coördinator Impact Deal & Trainer Geldzorgen de Baas